Cyberattack: Hackers vragen Israëlische Shirbit om 50 Bitcoin losgeld te betalen in 24 uur

  • Black Shadow hackers vielen onlangs een Israëlische verzekeringsmaatschappij aan, Shirbit.
  • Ze eisen 50 Bitcoin als losgeld, wat dubbel zo niet betaald zal zijn tegen morgen.

Een groep hackers genaamd de „Black Shadow“ heeft naar verluidt vorige week een grootscheepse cyberaanval uitgevoerd op de Israëlische verzekeringsmaatschappij Shirbit. Het incident resulteerde in het stelen van de persoonlijke informatie van haar gebruikers.

In een recente update van de aanvaller vroegen ze de verzekeringsmaatschappij om 50 Bitcoin naar hen te sturen om te voorkomen dat de informatie van de klanten wordt prijsgegeven. Ze dreigden ook de betaling te verdubbelen als de Israëlische Shirbit de Bitcoin Up niet binnen 24 uur zou sturen.

Shirbit lijdt aan een cyberaanval

De Black Shadow hackers gingen woensdag naar Telegram om de Bitcoin-betaling op te eisen. Ze merkten precies op dat Shirbit „24 uur de tijd heeft om 50 BTC naar onze portemonnee te sturen“ om de gestolen informatie niet te verkopen of bloot te leggen. „Als u na 24 uur niet betaalt, verandert de prijs in 100 BTC. Op de derde dag zal u 200 BTC moeten betalen. Daarna zullen we de gegevens aan anderen verkopen“, voegden de hackers eraan toe.

Na de prijs van Bitcoin voor $19.066 op Coinmarketcap vragen de hackers ongeveer $953.300 van de verzekeringsmaatschappij. Hoewel de hackers opmerkten dat de 24-uurs telling later vandaag zou beginnen, merkte recente informatie van de Jerusalem Post op dat sommige persoonlijke gegevens van het Israëlische bedrijf al zijn blootgesteld.

De informatie omvatte hun ID-nummers, registratieformulieren en het rijbewijs. Intussen hadden de Capital Market Authority van de natie en het Nationale Cyberdirectoraat de aanval bevestigd en zeggen ze dat er momenteel een onderzoek naar de aanval loopt.

Cyberdreiging in opkomst

Cyberaanvallen zijn sinds dit jaar in opkomst en de aanvallers eisen meestal losgeld in Bitcoin vanwege de anonimiteit. Onlangs meldde Cryptopolitan dat Ragnar Locker, een losbandige bende, een soortgelijke aanval heeft uitgevoerd op Campari, een Italiaanse alcoholische likeur. Ze hadden ongeveer 15 miljoen dollar losgeld geëist in Bitcoin om de blootstelling aan gegevens te vermijden.

 

Dieser Beitrag wurde am 3. Dezember 2020 veröffentlicht, in Bitcoin. Setze ein Lesezeichen mit dem Permanentlink.