Apple-medestichter en 17 anderen klagen YouTube aan voor Bitcoin-zwendel.

Weet u nog hoe Twitter de recente breuk die het platform overspoelde met Bitcoin-weggeverij oplichterij snel benaderde en beheerde? Steve Wozniak is niet tevreden over het feit dat YouTube niet dezelfde haast heeft om video’s op te lossen die hem imiteren voor dupe mensen. Zo hebben Wozniak en vele andere getroffen slachtoffers naar verluidt YouTube en zijn vlaggenschip, Alphabet Inc. aangeklaagd.

Apple Wozniak klaagde YouTube aan voor oplichterij met Bitcoin.

Zoals BNN Bloomberg meldde, gebruikten en bewerkten de oplichters video’s en foto’s van Wozniak, de mede-oprichter van Apple, om nietsvermoedende mensen te laten geloven dat hij met Bitcoin Evolution een giveaway uitvoerde. De imitators beloofden dat de deelnemers het dubbele zouden verdienen van elke Bitcoin die ze naar een bepaald adres stuurden, na de rechtszaak die op dinsdag bij de staatsrechtbank in San Mateo County, Californië, werd aangespannen.

Uiteindelijk zouden de deelnemers niet het dubbele of zelfs maar het werkelijke bedrag aan Bitcoin ontvangen dat ze naar het adres stuurden. De rechtszaak beweerde ook dat oplichters andere beroemde figuren zoals Elon Musk en Bill Gates gebruikten in de Bitcoin-zwendel op YouTube. Volgens Wozniak reageerde hij niet op zijn herhaalde klachten bij YouTube om dergelijke video’s te beëindigen.

Rechtszaak op YouTube

In tegenstelling tot YouTube, het sociale-mediaplatform, nam Tjilpen onmiddellijke acties om de getroffen rekeningen van de blauw-gecontroleerde gebruikers, zoals Joe Biden, met inbegrip van de vroegere voorzitter van de V.S., Barack Obama op te lossen, verklaarde Wozniak. De medeoprichter van Apple, Wozniak, klaagde YouTube en Alphabet voor de rechter, samen met 17 mensen, die het slachtoffer zouden zijn geworden van de Bitcoin-zwendel.

In eerste instantie wilden de eisers dat YouTube die frauduleuze video’s zou verwijderen, en ook het publiek zou voorlichten over dergelijke fraude. Ten tweede wilden ze een schadevergoeding en een strafbaarstelling.

De rechtszaak die Wozniak tegen YouTube heeft aangespannen is niet de eerste keer dat het bedrijf voor een soortgelijke zaak wordt aangeklaagd. Naar verluidt heeft YouTube zich onlangs in een soortgelijke zwendelzaak verdedigd. Het bedrijf voerde aan dat het niet verantwoordelijk is voor video’s die door gebruikers worden geplaatst, in overeenstemming met de wet van 1996. De wet merkt op dat „internetproviders niet aansprakelijk kunnen worden gesteld voor inhoud die door gebruikers op hun platformen wordt geplaatst“.

Dieser Beitrag wurde am 23. Juli 2020 veröffentlicht, in Bitcoin. Setze ein Lesezeichen mit dem Permanentlink.